2 Temmuz 2009 Perşembe

CİHAD HADİSLERİNDEN 2 MİSAL

Gökten yağmur yağdıkça cihad tatlı ve hoştur. İnsanlar üzerine çokça Kur’an’ı okuyanların “Bu zaman cihad zamanı değildir” dedikleri bir zaman gelecektir. Kim bu zamana ulaşırsa bilin ki bu ne güzel cihad zamanıdır. Dediler ki: Ya Resulallah bunu söyleyecek kimse var mıdır? Resulullah (asm): Evet. Bu kimse Allah’ın meleklerin ve bütün insanların lanetlediği kimsedir.”
(İmam-ı Nevevi, Tağribul Tezhib, Şifa essudur, Menariul esvağ ila mesriussag).

“Hayr (ecir ve ganimet), kıyamete kadar atların nasiyelerine bağlıdır (yani cihad kıyamete kadar bakidir).”Yine Nebi (A.S.M.), şöyle buyurmuştur:“Feth-i Mekke’den sonra, artık ümmetim için umumi hicret yoktur. Ancak Allah yolunda cihad ve cihad için halis niyet vardır. Allah yolunda cihada çağırıldığınız zaman, hemen cihada katılın geri kalmayın.”
(Sahih-i Buhari - 4/66)

3 yorum:

  1. Hayat iman ve cihad! Alnımızın yazısı :))

    YanıtlaSil
  2. Abdullah İbn-i Mübarek / Cihad kitabı ebatı küçük,içeriği çok zengin bir kitab...Okunması gereken kitaplardan.Ayrıca KİTABUZ ZÜHD VERREKAİK,BİRR ES SILA, MÜSNED'de Abdullah İbn-i Mübareğin güzel eserlerinden...

    YanıtlaSil
  3. Şüphesiz iman edenler, hicret edenler ve Allah yolunda cihad edenler; işte onlar, Allah"ın rahmetini umabilirler. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.
    (2-BAKARA/218)

    Yoksa siz, Allah, içinizden cihad edenleri belirtip-ayırdetmeden ve sabredenleri de belirtip-ayırdetmeden cennete gireceğinizi mi sandınız?
    (3-AL-İ İMRAN/142)

    Mü"minlerden, özür olmaksızın oturanlar ile, Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenler eşit değildir. Allah, mallarıyla ve canlarıyla cihad edenleri oturanlara göre derece olarak üstün kılmıştır. Tümüne güzelliği (cenneti) va"detmiştir; ancak Allah, cihad edenleri oturanlara göre büyük bir ecirle üstün kılmıştır.
    (4-NİSA/95)

    Ey iman edenler, Allah"tan korkup-sakının ve (sizi) O"na (yaklaştıracak) vesile arayın; O"nun yolunda cihad edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz.
    (5-MAİDE/35)
    De ki: "Eğer babalarınız, çocuklarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, az kâr getireceğinden korktuğunuz ticaret ve hoşunuza giden evler, sizlere Allah"tan, O"nun Resûlü"nden ve O"nun yolunda cihad etmekten daha sevimli ise, artık Allah"ın emri gelinceye kadar bekleyedurun. Allah, fasıklar topluluğuna hidayet vermez.
    (9-TEVBE/24)

    Allah"a ve ahiret gününe iman edenler, mallarıyla ve canlarıyla cihad etmekten (kaçınmak için) senden izin istemezler. Allah takva sahiplerini bilendir.
    (9-TEVBE/44)

    Ey Peygamber, kâfirlerle ve münafıklarla cihad et ve onlara karşı sert ve caydırıcı davran. Onların barınma yerleri cehennemdir, ne kötü bir yataktır o!..
    (9-TEVBE/73)

    Allah adına gerektiği gibi cihad edin. O, sizleri seçmiş ve din konusunda size bir güçlük yüklememiştir, atanız İbrahim"in dini(nde olduğu gibi). O (Allah) bundan daha önce de, bunda (Kur"an"da) da sizi "müslümanlar" olarak isimlendirdi; elçi sizin üzerinize şahid olsun, siz de insanlar üzerine şahidler olasınız diye. Artık dosdoğru namazı kılın, zekatı verin ve Allah"a sarılın, sizin Mevlanız O"dur. İşte, ne güzel mevla ve ne güzel yardımcı.
    (22-HAC/78)

    YanıtlaSil