2 Temmuz 2009 Perşembe

ahirzamanın dehşetli şahıslarıyla ilgili HADİSİ ŞERİFLER(sav)

Suphesiz ki kiyametin onunde yalancilar zuhur edecektir.
(MUSLiM)"
Sizin aranIzda oyle zumreler tureyecektir ki; siz onlarin namazlarinin yaninda kendi namazlarinizi, oruclarinin yaninda kendi oruclarinizi, isleri yaninda kendi iyi islerinizi kucuk goreceksiniz. "( Yani onlarin yaptigi isler distan sizinkinden ustun gibi gorunecektir.)" Onlar Kur'an da okuyacaklar. Fakat Kur'an'In feyzi onlarin bogazlarindan oteye gecmeyecektir. ( Yalniz dilde kalacaktir. ) Nitekim onlar, okun yaydan ciktigi gibi DiNDEN CIKACAKLARDIR. (BUHARi, TECRiD-i SARiH: 1783 ) "
hadis-i serifini ise gormezden geliyorlar. Ahir zamanda oyle kimseler tureyecektir ki, bunlar dinlerini dunyaliga alet edeceklerdir. insanlara karsi koyun postuna burunmus yumusak ve guzel huylu gorunurler. Dilleri sekerden bile tatlidir; amma kalpleri kurt gonlu gibidir.
(TiRMIZi)
Sizin icin deccaldan daha cok deccal olmayanlardan korkarim.-Onlar kimlrdir?-Onlar SAPTIRICI iMAMLARDIR.()insanlar uzerine oyle bir zaman gelecektir ki, islamin yalniz adi, Kur'an'in ise yalniz resmi kalacak. Mescidler dis gorunusleriyle mamur; fakat icleri hidayetten mahrum olacak. Onlarin alimleri gokkubbe altindakilerin en serlileridir. Fitne onlardan cikti yine onlara donecektir.
(BEYHAKI)
Şu bir gerçek ki, ümmetim adına korktuğum en önemli şey, dalalete sapmış ve saptıran yöneticiler ve önderlerdir. Ümmetimden bazı gruplar (Hak din olan İslamdan saparak) müşriklere ve ehli kitaba iltihak edeceklerdir, onların dinlerine dahil olacaklardır (Ebu Davud, Sünen, Fiten, 1; İbn Mace, Sünen, Fiten, 9). Hıristiyanlar ve Yahudiler, keler deliğine girseler, işte ümmeti Muhammedden ahir zamanın sapık grupları o Haçlının keler deliğine dahi girmeye kalkışacaklardır
(Buhari, Sahih, İtisam, 96/73197320; Müslim, Sahih, İlm, 6; İbn Mace, Sünen, Fiten, 17; Ahmed Bin Hanbel, Müsned, 2/450511, 3/8489).

1 yorum:

  1. Yapılan ibadetlerin çokluğuna aldanmamak lazım.İtikatta da salihlerden olmaya çalışmak gerekiyor.İmanımıza gizli veya açık,büyük veya küçük şirk karıştırmadan Allah bizden nasıl bir kulluk istiyorsa gücümüz oranında yapabilmeliyiz.
    Rab Teala yukarıda hadislerde bildirilen durumlardan bizleri korusun.amin...

    YanıtlaSil